Υπ. Εργασίας (2019)

Επιλύουμε το πρόβλημα χορήγησης σύνταξης υπαλλήλων ΝΠΔΔ

Επιλύουμε το πρόβλημα χορήγησης σύνταξης υπαλλήλων ΝΠΔΔ

Ο υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων κ. Νότης Μηταράκης, υπέγραψε σήμερα εγκύκλιο για την παροχή οδηγιών ως προς την αρμοδιότητα εκτέλεσης/ πληρωμής συντάξεων υπαλλήλων των οποίων ο κανονισμός σύνταξης ανήκει στο πρώην Γ.Λ.Κ.

Πρόκειται για ένα μεγάλο αριθμό υπαλλήλων οι οποίοι προέρχονται από νπδδ, όπως το ΤΣΑΥ και το ΜΤΣ- ΝΙΜΤΣ και οι οποίοι παρέμεναν εγκλωβισμένοι για σχεδόν δύο χρόνια, χωρίς να μπορούν να λάβουν τη σύνταξή τους, λόγω των κενών και της προχειρότητας του νόμου Κατρούγκαλου. Μέχρι εχθές δεν υπήρχε καμία πρόβλεψη για την αρμοδιότητα της έκδοσης των συντάξεών τους.

Σήμερα με τη συγκεκριμένη εγκύκλιο, παρέχουμε τις κατάλληλες οδηγίες και τη δυνατότητα στη Διεύθυνση Απονομής Συντάξεων Δημοσίου Τομέα του ΕΦΚΑ, να προχωρήσει άμεσα στην έκδοση των συνταξιοδοτικών αποφάσεων, χορηγώντας σύνταξη σε όλους αυτούς τους πολίτες.

Ο υφυπουργός Εργασίας δήλωσε:

«Συνεχώς ανακαλύπτουμε κενά και παραλείψεις από τον αντισυνταγματικό και πρόχειρα σχεδιασμένο νόμο Κατρούγκαλου, τα οποία επιλύουμε με αποτελεσματικότητα και αμεσότητα. Με επίκεντρο τον πολίτη, αναλαμβάνουμε την ευθύνη μας προς τον εξορθολογισμό του συνταξιοδοτικού συστήματος.»

Αναζήτηση