Υπ. Εργασίας (2019)

H Γενική Γραμματέας Κοινωνικών Ασφαλίσεων του υπουργείου Εργασίας στη Μολδαβία για διμερείς διαπραγματεύσεις

H Γενική Γραμματέας Κοινωνικών Ασφαλίσεων του υπουργείου Εργασίας στη Μολδαβία για διμερείς διαπραγματεύσεις

Στις 13- 15 Νοεμβρίου διεξήχθη στο Κισινάου ο δεύτερος γύρος διαπραγματεύσεων για τη σύναψη συμφωνίας μεταξύ Ελλάδας και Μολδαβίας σε ζητήματα αναφορικά με την Κοινωνική Ασφάλιση. Η εν λόγω συμφωνία αφορά στη διμερή κατοχύρωση των ασφαλιστικών δικαιωμάτων και την προσμέτρηση εργασιακού βίου για φυσικά πρόσωπα που εργάζονται σε κάθε μια από τις δύο συμβαλλόμενες χώρες.

Στη συνάντηση η οποία πραγματοποιήθηκε σε εποικοδομητικό κλίμα, επικεφαλής της ελληνικής αποστολής ήταν η Γενική Γραμματέας Κοινωνικών Ασφαλίσεων του υπουργείου Εργασίας κ. Παυλίνα Καρασιώτου, ενώ την πλευρά της Μολδαβίας εκπροσώπησε ο υφυπουργός Υγείας, Εργασίας και Κοινωνικής Προστασίας (state secretary) κ. Artion Sici.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης μεταξύ των δύο πλευρών, σημειώθηκε πολύ σημαντική πρόοδος και υπήρξε σύγκλιση επί των περισσοτέρων άρθρων της συμφωνίας. Με την ολοκλήρωση της συνάντησης, η κ. Καρασιώτου προσκάλεσε τη μολδαβική πλευρά στην Αθήνα για τον τρίτο γύρο διαπραγματεύσεων εντός του πρώτου τριμήνου 2020.

 

Αναζήτηση