Υπ. Εργασίας (2019)

Συνάντηση Νότη Μηταράκη με τους υπουργούς Εργασίας & Οικονομικών της Κύπρου

Συνάντηση Νότη Μηταράκη με τους υπουργούς Εργασίας & Οικονομικών της Κύπρου

Ο υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων κ. Νότης Μηταράκης, έχει μεταβεί στην Κύπρο όπου και πραγματοποίησε σήμερα συναντήσεις, με τον υπουργό Οικονομικών της Κύπρου, κ. Χάρη Γεωργιάδη και την υπουργό Εργασίας της Κύπρου, κ. Ζέτα Αιμιλιανίδου.

Στο πλαίσιο της συνάντησης του κ. Μηταράκη με τον κ. Γεωργιάδη, συζητήθηκαν θέματα σχετικά με την πορεία της οικονομίας στην Ευρωζώνη, τις νέες προκλήσεις που θα κληθούν να αντιμετωπίσουν τα ευρωπαϊκά κράτη στο μέλλον αναφορικά με τις διεθνείς οικονομικές εξελίξεις, καθώς και τις προοπτικές οικονομικής συνεργασίας και προώθησης κοινών οικονομικών συμφερόντων σε διμερές επίπεδο.

Εν συνεχεία ο υφυπουργός Εργασίας, κ. Μηταράκης συναντήθηκε με την υπουργό Εργασίας της Κύπρου, κ. Ζέτα Αιμιλιανίδου, όπου συζήτησαν θέματα διμερούς συνεργασίας, αντάλλαξαν απόψεις για ζητήματα που θα τεθούν στο επικείμενο Συμβουλίου της ΕΕ το οποίο θα λάβει χώρα στο Λουξεμβούργο τις επόμενες ημέρες, ενώ ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε όπως ήταν αναμενόμενο στα θέματα κοινωνικής ασφάλισης.

Και οι δύο συναντήσεις πραγματοποιήθηκαν σε θερμό και εποικοδομητικό κλίμα, με όλες τις πλευρές να επιβεβαιώνουν την ανάγκη για διατήρηση αλλά και περαιτέρω ισχυροποίηση της συνεργασίας των δύο χωρών, η οποία έχει αποδειχθεί επωφελής και για τις δύο πλευρές μέχρι σήμερα, σε ένα ευρύ φάσμα ζητημάτων. 

Αναζήτηση